Pris: 320 kr. inkl. porto

Janecke Hagevik har intervjuet 23 døtre fra 26 til 90 år om forholdet deres til mor.

Sannheten om mor handler om livet som sin mors datter på godt og vondt. Hvordan har moren vært med på å forme livene deres?

Sannheten om mor lar leseren ta del i døtrenes personlige historier og refleksjoner omkring et ofte kronglete forhold.

Boken beskriver tidløse og universelle erfaringer som savn, svik, sorg og ambivalens, men også kjærlighet, beundring og lojalitet. Følelsene er mange og skiftende. Mors påvirkningskraft er tilstede - på cellenivå, hele livet!

«... ja, jeg var flau over moren min. For ti år siden greide jeg ikke å fortelle om henne, men nå går det greit. Etter hvert er jeg egentlig mer nysgjerrig, og jeg lurer på hvordan hun har tuklet det til for seg.» (Trine 49)

«... jeg føler at vi er som venninner. Vi oppfatter livet veldig likt. Noen ganger har vi telepatisk kontakt.» (Mona 39)

«... endelig følte jeg at jeg fikk tillatelse til å slippe henne. Jeg forsto at hun aldri ville si de ordene som jeg lengtet etter.» (Tessa 45)

Sannheten om mor er basert på dokumentariske fortellinger, men utdyper mor og datter forholdet ytterligere gjennom kommentarstoff, utvalgt prosa og poesi.

Janecke Hagevik har bakgrunn fra helsevesen og undervisning. Hun har vært aktiv som kunstmaler, og har publisert en rekke noveller, reportasjer og portrettintervju for ulike magasiner.

Boken er rikt illustrert med malerier og skulpturer av Jette Andersen, en svensk-dansk kunstner og arkitekt som er bosatt i Luleå, Sverige. De fleste av disse kunstverkene er tatt fra hennes prosjekt «Något om min mamma».

2012 — © All rights reserved
Org. nr. 979 924 763
Søndre Rød 14 B 0752 Oslo
Mob. 932 11617